Cottage cheese pannekaker med jordbær og krem


Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 8


Ingredienser:

60 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 krm salt
1 beger cottage cheese
4 stk. egg
½ dl melk
6 ss smeltet smør
3 dl kremfløte
400 g jordbær

Fremgangsmåte:

Ha hvetemel, vaniljesukker og salt i en bolle. Visp sammen egg, melk og vann og bland det gradvis inn i melet med en håndmikser til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

Dekk til røren og la den stå i ca. 30 min.

Varm en teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen. Snu kaken med en stekespade når den begynner å stivne på overflaten.

Pisk opp kremfløten med litt sukker og fyll pannekakene med jordbær og krem.


Jordbærgelékake


Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: lett


Ingredienser:

1 stk. sukkerbrødbunn uten konserveringsmiddel
1 kurv jordbær
2 pk. gelépulver med jordbærsmak som blandes ut med litt mindre væske enn anvist

Fremgangsmåte:

Finn ønsket størrelse på form med kant og dekk hele bunnen med rensede, hele jordbær. Hell over litt av gelé og la det stivne litt (bli litt "tykk") før du legger på kakebunnen. Bruk en øse til å ha på geléen til den dekker sukkerbrødet. La stå i kjøleskap minst 8-10 timer slik at geléen stivner. Like før servering, dynk undersiden av bollen i litt varmt vann før du legger på et brett og vender formen.


Pai med jordbær og vaniljekrem


Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 12


Ingredienser:

Bunn:
180 g hvetemel
50 g sukker
100 g meierismør
1 stk. egg
1 ss vann

fyll/pynt:
3 dl kremfløte
3 dl ferdig vaniljekrem
5 dl jordbær

Fremgangsmåte:

Ha hvetemel, sukker, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) egg og vann i en food-processor og kjør deigen i ca. 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer vann. Elt deigen godt og form den til en rund leiv. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca. en time.

Kjevle ut deigen og legg den i formen. Renskjær kanten. Prikk bunnen med en gaffel. La paibunnen hvile i kjøleskapet i ca. 15 minutter, og stek den i stekeovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Avkjøl paibunnen før det tas forsiktig ut av formen.

Visp fløten til luftig krem og bland den med vaniljekrem. Hell kremblandingen i paiskallet. Kutt jordbær i skiver og pynt paien.

Alle oppskriftene er hentet fra Mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!