Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

200 g valnøttkjerner
2 båt hvitløk
1 bunt frisk basilikum
100 g revet parmesan
60 g smør

400 g pasta
1 dl kremfløte
ca 250 g spekeskinke

Fremgangsmåte:

Ha valnøtter og hvitløk i en foodprosessor og kjør til det er finhakket. Tilsett basilikum, parmesan og smør og kjør i noen sekunder til pestoen har samlet seg. Kok pastaen som anvist på pakningen. Kok opp fløten i en stor kjele og rør ut pestoen.

La pastaen renne av seg i et dørslag og rør den inn i pestoblandingen. Server straks med oppskåret spekeskinke, frisk basilikum og en frisk salat.

Tips: Valnøttpestoen kan lages flere dager i forveien og oppbevares i kjøleskap i en lufttett boks.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!