Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:


800 g ytrefilet av lam
½ ts salt (evt.maldonsalt)
½ ts nykvernet pepper
2 stilk frisk rosmarin
2 ss smør til steking

Saus:
6 dl vann /stekesjy
1 ½ ss maisstivelse (maizena)
½ ts salt
½ ts pepper

400 g skogsopp
2 stilk frisk rosmarin
½ ts salt (evt.maldonsalt)
½ ts nykvernet pepper
2 ss smør til steking

800 g partypotet /småpotet
½ ts salt (evt.maldonsalt)
2 ss smør til steking

Fremgangsmåte:

1. Kok potetene.

2. Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Sett i et steketermometer og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har 65 grader kjernetemperatur. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen.

3. Stek soppen i margarin med salt, pepper og rosmarin. Kok ut stekepannen med resten av vannet.

4. Ha utkoket over i en kjele. Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper.

5. Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt.

  • Dagens rett er levert av Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!