Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 l kyllingbuljong (utblandet)
½ stk blomkål i buketter
½ stk brokkoli i buketter
1 stk gulrot i tynne skiver
100 g sukkererter - strimlet
4 stk vårløk i tynne ringer
1 stk eggeplomme
1 ss sitronsaft
1 dl kremfløte
0,15 ts kajennepepper
salt
½ stk gulrot - i tynne strimler

Fremgangsmåte:

Kok alle grønnsakene knapt møre i kyllingbuljong.

Visp sammen eggeplomme, sitronsaft, fløte og kajennepepper og visp det i buljongen med grønnsakene.

Varm suppen forsiktig til kokepunktet. Den må ikke koke etter at egger er rørt i.

Smak til om det trengs mere salt, og legg tynne strimler med gulrot på toppen.

Server godt brød til.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med .
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!