Vinekspert Svein Lindin er ikke i tvil om hvilke kartongviner som passer best om sommeren.

Sommervinen bør smake slik

- I solvarmen tror vi de fleste foretrekker kjølig, leskende tilbehør til maten. Vinvalg med frisk fruktighet velger jeg for å takle røyksmaken og stekeskorpen fra grillmaten som har en tendens til å tørre ut vinen, forklarer vineskpert og innehaver av In Vino Veritas vinkurs og magasinet Vinofil, Svein Lindin.

Les også: Herlige sommerviner

Les også: Drikke til bryllupet

Les også: Vi tester terassevin!



Derfor vil han anbefale generøse, middels fyldige hvitviner, roséviner og rødviner som ikke har altfor mye syre, og som gjerne har noe restsødme uten å være direkte søte. Mange liker å grille kjøtt, og det er ingenting i veien for å drikke rødvin selv om det er varmt i våret. Lindin anbefaler gjerne noen av sine favoritter:

4 Favoritter

  • 52258 Fabiano Corvina kr 300, 300cl

  • Dyp rød farge. Aroma av kirsebær, mandler og mørke bær. Balansert syrlighet og fruktighet. Behagelige tanniner. Knallkjøp fra Nord-Italia!
  • 59357 Punto Final Malbec kr 379,90, 300cl

  • Middels rød farge. Aroma av bjørnebær og moreller. Frisk syrlighet med modne tanniner. Perfekt vin til grilling, direkte fra Argentina!
  • 670 Periqita kr 359,90, 300cl

  • Dyp rubinrød farge. Aroma av røde bær og kirsebær og bjørnebær.Noe kryddertoner. Fruktig, rund og saftig smak med fine tanniner.
  • 58665 Ag Forty Seven Malbec Shiraz 2009 kr 299,90, 300cl

  • Dyp rød farge. Aroma av modne bjørnebær og krydder. Flott sødmefull fruktighet og behagelige tanniner. Saftig avslutning.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!