Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 liten purre i biter
2 båt revet hvitløk
ca. 400 g potet i biter
200 g knollselleri (sellerirot) i biter
1 l kyllingkraft eller hønsebuljong
2 dl kremfløte eller crème fraîche
salt og kvernet pepper

¼ stk purre i strimler
ca. 1 ss ramsløk (på glass)
2 stk kyllingfilet i strimler

Fremgangsmåte:

1. Vask purren godt og del den i biter. Surr purre og hvitløk i litt smør. Tilsett poteter og sellerirot og hell over kraft. Kok til det er mørt.

2. Ha alt over i en matprosessor og kjør suppen glatt. Sil suppen hvis ønskelig og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og eventuelt litt mer buljong.

3. Skjær kyllingfileten i strimler og la dem trekke i suppen noen minutter.

4. Hell suppen i serveringsboller og legg i noen kyllingstrimler. Drypp over litt ramsløkolje og pynt med friterte purrestrimler.

Server med godt brød.

Tips for variasjon: Liker du smaken av karri kan du tilsett litt grønn karripasta og erstatte det meste av fløten med kokosmelk.
  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!