Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 6


Ingredienser:

100 g mørk sjokolade, 52 % kakao
3 dl helmelk
25 g smør
4 stk egg, delt i plomme og hvite
1 ss maisstivelse (maizena)
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
100 g sjokoladedråper

Bringebærcoulis:
½ dl vann
½ dl sukker
200 g bringebær

Fremgangsmåte:

Coulis:
Kok opp vann og sukker. Tilsett sukkerlake og bringebær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus. Sett til side.

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Smør seks porsjonssuffléformer eller en stor suffléform som rommer ca 8 dl.

Finhakk sjokoladen. Varm melk og smør i en kjele til det nesten koker. Pisk sammen egg, maisennamel, sukker og vaniljesukker i en bolle. Tilsett litt av den varme melken under omrøring. Hell alt tilbake i kjelen og varm forsiktig blandingen under konstant omrøring til den begynner å tykne. Tilsett finhakket sjokolade og rør til den smelter. Ta gryten av varmen. Stivpisk eggehvitene og vend halvparten av eggehviten inn i sjokoladeblandingen. Vend inn resten av eggehviten og halve mengden sjokoladedråper. Ha røren i formene/formen og dryss sjokoladedråpene på toppen. Stek suffléne ved 180 °C i ca 20 minutter for porsjonsformene og 40-45 minutter i stor form.

Serveres rett fra ovnen med kald eller varm coulis.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!