Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

500 g kalkunfilet
4 ss hvetemel
½ ts salt
1 krm pepper
60 g smør
1 stk løk
100 g sukkererter
2 stk tomat
1 ½ dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice)
½ dl hønsebuljong (utblandet)
2 dl kremfløte
salt, pepper
600 g tagliatelle
50 g parmesan, revet

Fremgangsmåte:

Skjær kalkunkjøttet i tynne strimler. Vend kjøttstrimlene i hvetemel tilsatt salt og pepper. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved middels varme. Sett kjøttet til side.

Skjær løken i skiver. Sukkerertene og tomatene skjæres i biter. Sviss løk og tomat i resten av smøret ved middels varme, til løken er blank og myk. Hell vinen over og kok inn vinen til den er reduser til ca halv mengde.

Tilsett buljong og fløte. Kok opp og tilsett kalkunkjøttet og sukkerertene. Smak til med salt og pepper og la det hele stå og trekke i et par minutter til kjøttet er varmt.

Mens pastasausen lages, kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende og saltet vann. Vannet helles av, og pastaen blandes med pastasausen.

Dryss over nyrevet parmesan, og server med en grønn salat.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!