Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 stk blomkål
1 pk sukkererter
6 stk reddik
4 stk gulrot
2 ss smør
600 g røkt skinke
100 g ridderost

Salsa:
4 stk tomat
1 stk sjalottløk
1 stk nektarin
1 stk lime
2 ss olje
1 ss sukker
2 ss hakket frisk kruspersille
salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

Del gulrøttene i staver. Del blomkålen i mindre buketter. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Ha i sukkerertene det siste kokeminuttet. Hell av vannet og vend inn en liten smørklatt.

Del reddiker i skiver, skinken og osten i terninger.

Del tomatene i to og fjern frøene. Finhakk tomatkjøttet, nektarinen og sjalottløken. Hell over olivenolje, finhakket kruspersille, saft og skall fra limen og sukker. Bland godt.

Anrett de kokte grønnsakene, skinken og osten på et fat. Hell salsaen over like før servering.

Server retten med godt brød.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!