Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

6 stk grillet kyllinglår

¾ kg gulrot

Hvit saus:
4 dl melk
2 ½ dl hvetemel
salt og pepper
evt. revet muskatnøtt
1 ss hakket frisk kruspersille
1 ss smør

ca. 10 stk kokt potet

Fremgangsmåte:

Varm kyllinglårene i stekeovnen ved 180 °C i ca. 15 minutter eller til de er gjennomvarme.

Skrell gulrøttene og del dem i passe biter. Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann og slå dem over i et dørslag. Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus. Smak sausen til med salt, pepper, smør og eventuelt muskat. Vend inn gulrot og hakket persille.

Server grillede kyllinglår med stuede gulrøtter og kokte poteter.

Tips:

Varier stuingen etter sesongens utvalg. Det meste av grønnsaker kan brukes!

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!