Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 16


Ingredienser:

500 g cottage cheese
4 stk egg
60 g sukker
30 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl crème fraîche
½ dl melk
1 dl mandler finhakket
1 dl rosiner
Revet skall av 1 stk sitron

Fremgangsmåte:

Trykk cottage cheese gjennom et dørslag eller kjør den til en fin masse i en foodprosessor. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosisen med en håndmikser (bruk romtempererte egg).

Sikt hvetemel og vaniljesukker og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

Rør inn cottage cheese, crème fraîche, melk, revet sitronskall, rosiner og mandler.

Hell røren i en smurt eller bakepapir belagt springform 24 cm i diameter. Stek kaken i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 1 time. Kaken er ferdig når den føles fast og er lys brun oppå. Spis kaken lun med syltetøy eller friskebær og pisket kremfløte.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!