Noe godt i glasset skaper alltid god stemning! Her får du drikkeoppskrifter både med og uten alkohol!

Nissedrikk

Cirka 1 1/2 liter
  • 1 l eplejuice
  • 1/2 l solbærsaft
  • 1 kanelstang
  • 5 hele nelliker
  • 1/2 dl sukker
  • 1 dl rosiner
  • 1 boks mandariner
  • Fremgangsmåte:

    Bland alt unntatt rosiner og mandariner i en gryte og la det småkoke i 5 minutter. Sil blandingen og legg i rosiner og mandariner. Drikken serveres varm.

    Adventskakao

    1 glass

  • 2 ½ dl lettmelk
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss sukker
  • 1 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel kardemomme frø
  • 4 stk. hel nellik
  • Fremgangsmåte

    Rør ut kakaopulver og sukker i melken, tilsett krydder og kok langsomt opp. Sil fra krydderet og server!

    Julepunsj

    1 porsjon

    Saften av;
  • 4 appelsiner
  • 2 sitroner
  • 150 g sukker
  • 1 dl kirsebær likør
  • 1 appelsin, skiver eller båter
  • 1 gl kirsebær (herm. kan brukes)
  • 1/2 l hvit rom
  • litt kanelstang
  • 1,5 l vann
  • Fremgangsmåte:

    Ha alle ingredienser i en gryte og la det stå varmt ca 2 timer. Denne punsjen bør serveres varm, men merk at punsj aldri bør bli så varm at den koker.

    Akevitt-smoothie

    1 glass
  • 2 cl akevitt
  • 2 ss frosne multer
  • 1 dl vaniljekesam
  • 1 ½ dl lettmelk
  • Fremgangsmåte

    Alle ingrediensene kjøres i en smoothiemaskin eller i en blender.

    Skulle du mangle frosne multer, kan du bruke multesyltetøy, men da må det tilsettes to isbiter for at drikken skal bli kald nok.

    Julelikør med fløte og melk

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss melis med sjokoladesmak
  • 2 ts Nescafé pulverkaffe
  • 4 dl søt, kondensert melk (for eksempel Viking-melk)
  • 35 cl whisky
  • Fremgangsmåte:

    Likøren bør drikkes i løpet av en uke - men det pleier ikke å være noe problem. Den er perfekt til en kopp kaffe etter maten. Drikk den gjerne med isbiter.

    Bland fløte, vaniljesukker, melis og pulverkaffe i en gryte og kok opp. Ta gryten av varmen og la den avkjøles. Tilsett melk og whisky. Hell likøren på flotte flasker og oppbevar den i kjøleskap.

    Vintervarmer

    Ingredienser til cirka 1 liter.
  • 200 g hugget rørsukker
  • 70 cl rødvin
  • saft av 1 appelsin
  • saft av 1 sitron
  • 25 cl rom
  • Fremgangsmåte:

    Smelt sukkerbitene i en gryte ved svak varme. Tilsett resten av ingrediensene og varm opp igjen uten at det koker. Hell drikken på en termos og ta den med i piknikkurven. Ikke glem en alkoholfri varm drikk til sjåføren.

    Kilde: Dansukker.com, Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!