Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

Kjøttsaus:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
4 ss olje
1 stk hakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
½ ts pepper
1 ts salt
1 ss frisk basilikum
ca. 1 dl vann

Ostesaus:
1 ss smør / margarin
2 ss hvetemel
4 dl melk 3 ss revet parmesan eller annen hvitost
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
¼ ts malt muskat

9 stk lasagneplater
2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte:

1. Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna.

2. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.

3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Bland inn basilikum. Sett til side.

4. Smelt smør i en kjele og rør inn melet.

5. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.

6. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.

7. Legg lagvis lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus i en ildfast form. Start med lasagneplater og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost.

8. Stekes på 225° C i ca. 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør.

9. La lasagnen hvile i ca. 10 minutter før den serveres, slik at den får "satt" seg.

Server med godt brød og salat.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!