Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 6


Ingredienser:

25 g gjær
2 dl vann
1 ts salt
1 ss meierismør, smeltet
300 g hvetemel

Pizzasaus:
400 g hermetiske tomater
4 ss chilisaus
1 båt hvitløk
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts sukker
smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte:

Forslag til fyll:

Fyll 1
200 g røkt skinke
1 boks (ca 200 g) ananas i biter
1 rød paprika
200 g pizzaost

Fyll 2
6 tomater
Salt, pepper, oregano
100 g reker
100 g blåskjell
100 g sopp
200 g pizzaost eller annen revet hvit ost

Fyll 3
3 tomater
4 wienerpølser
1 paprika
1 boks (ca 200 g) sjampinjong
salt, pepper, oregano
200 g pizzaost eller annen revet hvit ost

Fyll 4
50 g salamipølse
1 paprika
10 oliven
200 g pizzaost

Pizzadeigen

Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunkent vann, smeltet smør og salt. Rør i hvetemelet til deigen blir smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse.

Legg deigen på bakebordet og kjevle ut en stor pizzabunn, eller del deigen i to og kjevle ut to tynne leiver. Legg deigen på papirkledd stekeplate og dytt inn deigen litt rundt det hele, så det blir en kant. To runde pizzaer, 18 cm i diameter kan stekes på en plate.

Pizzasausen

Bland ingrediensene i en kjele og kok til sausen er passe tykk. Smør pizzasausen på den kjevlede deigen og velg ut hvilket fyll du vil legge oppå. Du kan dele inn pizzaen i fire og velge alle fire sortene, eller bare bruke din favorittsmak. Dryss osten jevnt over hele pizzaen og strø litt pizzakrydder på toppen. Stek pizzaen og server den straks.

I stekeovnen på 225 °C i ca 15 minutter.

  • Dagens rett er levert i samarbeid Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!