Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 ½ dl jasminris eller annen ris
1 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
½ stk purre
1 stk rød paprika
ca. 150 g frisk sjampinjong
2 dl dypfryste erter
ca. 2 dl rensede reker (kan sløyfes)
4 ss soyasaus
4 stk egg

Fremgangsmåte:

1. Kok ris etter anvisning på pakken.

2. Rens kyllingen for skinn og ben.

3. Skjær kylling, purre og paprika i biter og sjampinjong i skiver, og stek det i olje i en panne.

4. Ha i risen og stek videre. Rør godt, slik at det ikke fester seg til pannen.

5. Tilsett erter og reker. La alt bli gjennomvarmt.

6. Visp eggene lett sammen og slå dem over i pannen. Rør om, slik at eggemassen blir fordelt.

7. Hell over soyasaus like før servering eller server det ved siden av.

8. Stekt ris med kylling smaker godt med brød til. Retten kan gjerne varieres med andre grønnsaker.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!