Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 ss sukker
1 stk egg
3 ½ dl melk
50 g smeltet smør
½ stk sitron
250 g blåbær

Fremgangsmåte:

1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Rør til røren er glatt. Finriv sitronskallet og tilsett i røren.

2. Varm litt smør i en stor stekepanne. Tilsett ca. 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter. Dryss blåbær over pannekakene før røren stivner på overflaten. Når røren begynner å stivne snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på at man ikke har for sterk varme på platen, slik at pannekakene blir rå inni.

Pannekakene kan serveres med rømme og Mapel sirup.

Gir ca. 14 pannekaker

  • Dagens rett er presentert i samarbeid med mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!