Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 6


Ingredienser:

Deig:
2 dl melk
1 pk gjær
150 g hvetemel
200 g sammalt hvete, grov
1 ts salt
1 ss olivenolje

Ostekrem:
1 pk snøfrisk naturell eller chevre uten skorpe
1 bunt frisk basilikum
½ ts salt
ca. ½ ts kvernet sort pepper

Balsamicovinagrette:
8 ss balsamicoeddik
5 ss god olivenolje
2 stk finhakket sjalottløk
ca. 1 dl friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)

salat (ruccola, mache, mm)
50 g ristede pinjekjerner
40 g soltørkede tomater

reker, sjøkreps eller kamskjell (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

Start med deigen: Varm opp melken til 37 ºC. Smuldre gjæren og rør den ut i den lunkne melken. Ha mel og salt i en bakebolle. Tilsett melkeblandingen og oljen. Elt deigen til en jevn og smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i ca. en halv time.

Gjør klar fyllet mens deigen hever: Ost, basilikum, salt og pepper kjøres sammen i en foodprocessor til en myk krem. Balsamicoeddik, olivenolje, sjalottløk og friske urter blandes sammen til en vinaigrette (dressing). Skyll og evt kutt opp salaten. Rist pinjekjernene lett i en stekepanne.

Del deigen i seks deler. Kjevle dem tynt til bunnene er ca 10 - 12 cm i diameter. Stek bunnene midt i ovnen ved 250 ºC i 10 minutter til de er gyllenbrune.

Stek opp ferdigrensede reker, sjøkreps eller kamskjell. Smør kremen utover de stekte pizzabunnene. Fordel sjømaten. Pynt med litt salat, ristede pinjekjerner, soltørkede tomater og hell over balsamico vinaigretten.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!