Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 8


Ingredienser:

300 g smør
3 dl sukker
5 stk. egg (2,5 dl eggemasse)
1 ss revet appelsinskall
¾ dl appelsinjuice eller saft av appelsin
1 ½ ts bakepulver
6 dl hvetemel

Glasur:
2 dl melis
1 ½ ss appelsinsaft

Dynking av varm kake:
presset saft av 2 stk. appelsin

Fremgangsmåte:

Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Rør inn eggmasse i flere porsjoner. Rør sammen røren mellom hver gang. Tilsett appelsinsaften og -skall. Sikt sammen bakepulver og mel, og rør det inn.

Fyll røren i to godt smurte former (à 1 l) eller en springform (22 cm i diameter). Sett kaken på nederste rille i stekeovnen og stek ved 175 °C i ca. 50 minutter. Stikk huller i kaken med en pinne. Hell presset appelsinsaft over hullene. Avkjøl kaken på rist.

Rør ut melis med appelsinsaft til glasur og fordel den over kaken. Hinnefrie appelsinbåter og strimler av appelsinskall er smakfullt tilbehør og dekorativ pynt.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!