Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

8 stk. potet
600 g ørret
½ ss olje
½ ts salt
½ ts pepper

Basilikumsaus:
3 stk. sjalottløk
2 ss olje (eller smør)
1 ½ dl hvitvin (eller eplejuice)
3 dl fiskebuljong (utblandet)
2 dl helmelk
3 ss maizenna
1 potte frisk basilikum
2 stk. hjertesalat
16 stk. cherrytomat

Fremgangsmåte:

Kok poteter. Ørreten pensles med olje, salt og pepper. Stekes på brett i ovn på 200 °C i ca 15 minutter.

Basilikumsaus

Surr finhakket sjalottløk i olje (eller smør) til den blir myk. Tilsett vin (evt eplejuice) og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres. Tilsett melk, kok opp, rør inn maizenna og la det småkoke i 1 minutt. Ha i finhakket basilikum helt på slutten, for å unngå at den blir bitter.

Del hjertesalaten i to på langs og damp den i 1 minutt. Legg opp to halve hjertesalater på hver tallerken med ørretfileten på toppen. Server med cherrytomater, poteter og basilikumsaus.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!