Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 l vann
1 stk. kyllingbuljongterning
3 stk. potet
2 stk. gulrot
½ stk. løk
2 båt hvitløk
½ stk. purre
100 g kålrot eller hodekål
100 g knollselleri (sellerirot)
300 gram kjøttpølser uten skinn
1 ss hakket kruspersille eller andre urter
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Vask og skrell poteter og grønnsaker og skjær dem i biter. Kok opp vann og buljong. Ha i poteter og grønnsaker og kok dem i ca. 8 minutter.

Skjær kyllingkjøttet i passe store biter og legg det i suppa når grønnsakene nesten er kokt. La det hele trekke til kjøttet er ferdig, ca. 5 minutter.

Smak til med litt salt og pepper. Ha litt hakket persille over suppen ved servering. Server brød ved siden av.

Tips

Denne suppa kan varieres i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker. Du kan også tilsette pasta, ris, kikerter, linser eller bønner for å gjøre den drøyere, chili for å gjøre den hottere eller en fløteskvett for å gjøre den mildere. Litt revet parmesan eller annen ost på toppen er ekstra godt.

Lager du en stor porsjon kan du mette mange, eller så har du middag i flere dager - bare husk at du bare varmer opp det du har tenkt å spise!

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!