Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

3 ts revet frisk ingefær
1 stk. hakket rød chili
2 båt hvitløk - knust
450 g indrefilet av svin - i strimler
5 ss appelsinjuice
2 ss soyasaus
2 ss olje
6 stk. rødløk i tynne ringer
1 stk. grønn squash i strimler
2 stk. rød paprika - i strimler
1 stk. mango i biter
2 ss hakket frisk sitronmelisse

Fremgangsmåte:

Hakk chili og knus hvitløk og ha det over kjøttstrimlene sammen med den revne ingefæren. Hell over juice, soyasaus og 1 ss av oljen. Dekk til og mariner i kjøleskap i minst 30 minutter. Rør om av og til. Ta vare på marinaden.

Varm woken og ha i resten av oljen. Wok kjøttet i 4 minutter under omrøring. Ha i rødløk, squash og paprika og wok videre i 2 minutter under omrøring. Vend inn mango og hakket sitronmelisse til slutt. Hell over marinaden.

Server med nykokt ris og limebåter.

Tips: Svinekjøttet kan erstattes med kylling eller scampi.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!