Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 ½ dl sammalt hvete, fin
½ dl havregryn
1 ½ dl hvetemel
¼ ts salt
2 stk. egg
5 dl lettmelk
1 ss smør, smeltet

Tilbehør:
1 beger cottage cheese
4 ss jordbærsyltetøy
1 stk. banan, i skiver
2 stk. kiwi, oppskåret
2 dl rips

Fremgangsmåte:

1. Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

2. Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter og svelle.

3. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.

Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.

Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!