Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 16


Ingredienser:

200 g smør
5 dl melk
50 g gjær
250 mg safran eller 1 ts gurkemeie
ca. 1 ts salt
2 dl sukker
2 stk. egg
18 - 20 dl hvetemel
rosiner
1 stk. egg til pensling

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og tilsett melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha safran i melkeblandingen og bland godt. Tilsett salt, sukker, egg og bland så inn melet litt av gangen. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Trill tynne pølser og form dem til lussekatter - se bildet for inspirasjon. Legg baksten på stekeplate kledd med bakepapir. Etterhev under plast eller klede i ca. 15 - 20 minutter.

Pensle med egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene midt i ovnen ved 225 °C i 8 - 10 min til de er lyst gylne.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!