Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

8 stk. kyllinglår naturell
1 pose tempura mix (mel for fritering)
ca. 4 dl vann
olje til fritering

Fremgangsmåte:

Del over kyllinglårene ved leddet. Rør ut melet med vann.

Varm opp olje i en wok eller en egnet gryte. Dypp kyllingbitene først i friteringsrøren og legg dem så forsiktig i den varme oljen. Stek i 6-7 minutter til de er gyllenbrune på farge og kyllingen er gjennomstekt. Pass på å snu stykkene underveis for å få jevn farge.

Anrett kyllingstykkene på fat og pynt med taggete bananblader, tomatrose, koriander, vårløkkrøller og agurkpynt. Spises med ris, salat og søt chilisaus.

Tips:

Du kan ogås bruke ferdig grillede kyllingklubber. Da kan friteringstiden kortes noe ned.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!