Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

700 g laksefilet
1 ts rapsolje
1 ts sitronpepper
1 ts salt

Saus:
2 ss smør
½ stk. løk
2 ss hvetemel
3 dl fiskebuljong (utblandet)
2 dl skummet melk
100 g baconost (8% fett)
4 ss bladpersille, finhakket
½ ts salt
nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 180 °C. Del laksefileten i porsjonsstykker. Smør en ildfast form og legg fisken i formen. Krydre med sitronpepper og salt.

Saus

Smelt smøret i en kasserolle og tilsett finhakket løk. Sviss løken under omrøring til den blir blank og gyllen. Tilsett melet og rør om. Spe med varm fiskebuljong og melk under omrøring. La det småkoke under omrøring i ca 5 minutter. Tilsett osten og halvparten av persillen og rør om. Smak til med salt og nykvernet pepper og hell sausen over fisken.

Stek fisken midt i ovnen i 15 minutter. Dryss resten av persillen over fisken før servering. Serveres med kokte poteter og grønnsaker.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!