Mat er definitivt godt for kropp og sjel. Og på høsten finner du de lekreste råvarene på markedet og dermed kan du også lage de nydeligste rettene. Høstmørket kan nytes ekstra dersom du varmer deg opp på god mat i peistua sammen med gode venner!

Billig ferskmat

Informasjonskonsulent ved Opplysningskontoret for kjøtt, Magnus Tvedt Øresland, mener man skal ha fokus på sesongens råvarer når man lager mat.

- Da smaker de som mest og det finnes alltid masse av dem i butikkene. Ofte er de faktisk billigere nå enn ellers i året også.

Hans råd er å prøve så mange oppskrifter man klarer særlig med de råvarene som er aller best nå på høsten.

- Råvarer som absolutt bør brukes nå er lam, sopp, epler og ikke minst alle de gode norske rotgrønnsakene, mener Tvedt Øresland.

Og det viktigste er at man kjenner at maten gjør godt for kroppen;

- Jeg tror det gjør godt for kropp og sjel at man er bevisst råvarekjøpet, at man får god samvittighet av å spise det du har laget.

Kjøttoppskrifter med sesongens råvarer:

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!