Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk. kalkun indrefilet

Pensling:
2 ss olje
2 ss soyasaus
2 ss flytende honning
2 ts dijonsennep

Eksotisk saus:
2 stk. mango
4 stk. pasjonsfrukt
4 ss konjakk eller appelsinjuice
4 dl hønsebuljong (utblandet)
2 dl kremfløte
ca. 10 dråpe tabasco (smak til)
en liten klype sukker
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Pensle filetene med blandingen og la dem ligge litt å marinere før du steker dem.

Stek filetene i middels varme noen minutter på hver side og la dem hvile i pannen like lenge. Pensle filetene under og etter steking. Krydre med salt og pepper.

Skrell og del mangoen i småbiter. Del pasjonsfrukten og skrap ut fruktkjøttet. Ha det i en kjele sammen med konjakk/appelsinjus. La det syde i noen minutter. Ha i buljong, kremfløte og tabasco og la det syde noen minutter til. Kjør sausen glatt i en hurtigmikser/stavmikser. Sil sausen og smak til med litt sukker, eventuelt mer tabasco, salt og kvernet pepper.

Server filetene med presset potet, saus og lettkokte grønnsaker.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!