Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

3 dl matfløte
1 dl jarlsberg revet
400 g aubergine
½ ts salt
1 stk. løk
1 båt hvitløk
1 ss smør
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
½ stk. grønnsaksbuljong (terning)

Fremgangsmåte:

I stekeovn på 225ºC i 25 minutter

Hell fløten i en kjele, ha i ost og sett den på svak varme slik at osten smelter. Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver og legg dem ut på kjøkkenpapir. Dryss over salt på auberginskivene for å trekke ut væske. Skrell og hakk løken og hvitløken. Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og grønnsaksbuljong. La sausen koke i ca. 5 minutter. Tørk av auberginskivene med et kjøkkenpapir og stek dem gylne i smør i en stekepanne. Legg auberginskiver og tomatsaus lagvis i en smurt ildfast form og hell over tykk ostesaus på toppen. Gratineres midt i ovnen.

Tips! Kan spises som en selvstendig rett med brød til. Kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk i stedet for poteter.

Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!