Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 8


Ingredienser:

5 dl kremfløte
5 dl seterrømme
100 g hvetemel
1 l melk
1 dl grøtris
3 dl kulturmelk eller kefir
2 ts salt
sukker, kanel og rød saft

Fremgangsmåte:

Kok fløte og rømme under lokk, ca. 10 minutter. Rør inn mel og la grøten koke til det kommer smør ut. Skum av smøret.

Kok melk og risgryn til risgrøt. Rør inn rømmegrøten og kok opp. I våre dager liker de fleste en mer syrlig grøt, derfor tilsetter vi kulturmelk. Smak grøten til med salt.

Server med sukker og kanel. Kald, rød saft smaker godt til.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!