Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

6 stk. kyllinglår naturell
150 g kremost med hvitløk og/eller urter
7 stk. soltørkede tomater , grovhakket
10 blad frisk basilikum , hakket

Sitron- og basilikumcouscous:
3,5 dl couscous
saft og skall av 1 stk. sitron
½ potte frisk basilikum
ca. 5 ss olivenolje
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte:

Skjær en lomme i hvert kyllinglår med en skarp kniv. Prøv å lage lommen stor, men åpningen så liten som mulig.

Bland sammen kremost, soltørkede tomater og hakket basilikum. Fordel osteblandingen i kyllinglommene, og lukk åpningen med en tannstikker. Gni filetene inn med salt og pepper, og drypp på litt olivenolje.

Kok couscous etter anvisning på pakken. Bland inn sitronsaft og -skall og hakket basilikum og bland lett med en gaffel. Smak til med olivenolje, salt og pepper.

Stek lårene på begge sider til det pipler ut blank kraft når du stikker i det med en spiss kniv.

Server de fylte kyllinglårene med sitron og basilikum-couscous og gjerne en vinaigrette (olje-/eddikdressing).

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!