Pavlova er både frisk og mektig på en gang, og er perfekt som både dessert eller kaffekos.

Bunn:

6 eggehviter

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

1 ts maisenamel

1 ts vaniljesukker

Fyll:

5 dl kremfløte

5 dl vaniljekrem

300 g bær eller frukt, for eksempel jordbær, bringebær, og blåbær, eller fersken, druer og melon.

Stekeovnen forvarmes til 250 °C.

Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakeparir. Visp eggehvitene stive. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen til marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten (tilsett et par ss sukker) til krem og blandes med vaniljekrem. Pynt med rikelig med bær eller frukt.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!