Fyldig ostekake

Bunn:
15 kornmokjeks
75 g sukker
1/2 ts kanel
8 ss smeltet smør

Ostemasse:
700 g naturell gourmetost (TINE)
150 g sukker
1 vaniljestang (skrap ut frøene)
2-3 ss sitronsaft
4 egg

Rømmeblanding:
5 dl lettrømme
7 ss sukker
1 vaniljestang (skrap ut frøene)

Fremgangsmåte:

Bunn:
Kjør det tørre sammen i en food prosessor. Bland inn smør.
Legges på bunnen av en 26 cm. kakeform og stekes i ovn på 175 C i 10 min.

Ostemasse:
Kjør ost, sukker, vaniljestangfrø, og sitronsaft i en food prosessor. Tilsett deretter 1 egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel osten på bunnen.

Stekes i ovn på 120 C i 30 - 60 min. avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (lett dissen).

Rømmeblanding:
Kjør rømme, sukker og vaniljestang forsiktig i en food prosessor, men ikke på full styrke for da blir det luftbobler (la den stå i ca. 30 min.). Fordeles på ostemassen og stekes i ovn på 120 C i 3-5 min.

Kaken kan gjerne stå i 2-3 dager før den skal spises, da gir frøene i vaniljestangen mer smak fra seg.

Servering: Bærsaus av jordbær eller bringebær smaker godt til.

______________________________________________________

Foto: dreamstime.com

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!