Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 6


Ingredienser:

Paibunn:
100 g smør
140 g hvetemel
ca. 2 ss vann

Fyll:
8 skive kyllingpålegg naturell eller annet kjøttpålegg i strimler
1 båt finhakket hvitløk
75 g brokkoli i små buketter
¼ stk purre i ringer
4 stk egg
2 ½ dl melk
salt og pepper
1 ½ dl revet hvitost

Fremgangsmåte:

1. Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile i kjøleskapet mens du skjærer opp fyllet.

2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen til den er litt gyllen.

3. Fordel pålegg og grønnsaker på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen.

4. Stek paien videre i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.

Server gjerne med en salat ved siden av.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Matprat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!