Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

Paideig:
150 g smør
3 dl hvetemel
2 ss iskaldt vann

Fyll:
1 stk. liten purre
1 stk. løk
4 båt hvitløk
1 ss smør til steking
2 dl revet vellagret ost
2 stk. egg
2 dl matfløte
200 g brie
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 200 grader C. Bland sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i en food prosessor. Trykk deigen ut i en paiform ca. 23 cm i diameter med lav kant. Eller bruk en ferdig paideig. Sett formen i fryseren ca. 15 minutter.

2. Forstek paiskallet i ovnen i 5-10 minutter. Med ferdig paideig, trenger du ikke forsteke paibunnen.

3. Rens, skrell og del all løken i tynne skiver. Stek løken i en panne med smør til den er myk og blank. Strø på salt og pepper og fordel løken i bunnen av paiskallet.

4. Bland ost med egg og fløte. Krydre med pepper og hell blandingen over løken.

5. Del brie i skiver og legg på toppen.

6. Stek paien ved 200 grader C i ca. 40 minutter på nederste rille i ovnen.

7. Pynt med persille ved servering. Paien smaker god varm eller romtemperert, gjerne med en salat til.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!