Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

750 g biffkjøtt i terninger (mørbrad eller flatbiff)
6 stk. gulrot
3 ss olje
1 båt knust hvitløk
1 ts finhakket fersk ingefær
¼ ts safran
2 ts salt
2 dl vann
1 stk. sitron (skall og saft)
1 dl sorte oliven
3 ss hakket persille

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt i små terninger.

2. Legg kjøttet over i en Tagine (den særegne nord-afrikanske trykkkokeren i lakkert terrakotta). Kjele med lokk kan også godt brukes. Sammen med kjøttet tilsettes olje, hvitløk, ingefær, safran og salt. Tilsett vann og sett på lokket.

2. La kjøttet småkoke i kjelen i ca. 30 minutter, ha i gulrot og litt av persillen sammen med det finhakkede sitronskallet. La det koke videre i ca. 15-20 minutter, til gulrøttene er blitt møre. Tilsett oliven, sitronsaft og resten av persillen.

Serveres direkte fra Taginen med godt brød og evt. couscous.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!