Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

400 g torskefilet
1 stk. løk
1 ss olje
¼ ts gurkemeie
saft og skall av ½ stk. sitron
200 g frisk sjampinjong
5 dl vann
1 stk. fiskebuljong (terning)
1 dl matfløte
salt og pepper etter smak
1 ts hakket frisk rosmarin
3 stk. tomat
100 g rensede reker

Fremgangsmåte:

Skrell og finhakk løken. Surr løk i olje sammen med gurkemeie, sitronskall og sjampinjonger.

Spe med vann, buljongterning og fløte. Kok i ca. 10 minutter. Jevn suppen med maisenna som er utrørt i litt vann. Smak til med krydder og presset sitronsaft.

Del fisken i biter og legg den i suppen. La dette koke noen minutter til fisken er hvit.

Legg i terninger av tomater og rensede reker. Pynt med rosmarin og server suppen med godt brød til.

Tips: Du kan bruke den fiskesorten du har eller som du liker best.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!