Dagens rett: Skinkegrateng

Skinkegrateng er enkel og sunn middag som gjør seg nesten selv i ovnen.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

300 g kokt skinke i biter
½ stk. løk , finhakket
1 stk. purre i tynne ringer
1 ss olje til steking
4 stk. egg
4 dl skummet melk
4 ss cottage cheese
1 ts salt
½ ts pepper
50 g revet hvitost, halvfet

Fremgangsmåte:

1. Varm olje i en panne og surr løken til den så vidt er blank. Tilsett skinke og purre og stek det raskt, ca 1-2 minutter. Purren skal bare så vidt forvelles på pannen.

2. Ha alt over i en ildfast form. Strø osten over.

3. Pisk eggene og tilsett melk, cottage cheese og salt. Hell over eggeblandingen og stek den på 200 grader, nederste rille i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge.

Serveres med ferskt grovt brød og salat.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 27/05 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også