Mandag
Vegetarwok med basilikum

1 strimlet purre
3 hvitløksfedd
2 ss revet ingefær
2 ts karripasta
1 pk sukkererter
2 paprika(strimlede)
1 boks vannkastanjer
5-6 champinjonger
½ broccoli (oppdelt i små buketter)
1 stor neve frisk basilikum
1 løk (i halve ringer)
1 ss østerssaus
4 dl grønnsaksbuljong (eller vann + buljongterning)

Wok sukkererter, paprika, champinjonger, broccoli og løk mørt. Hell over i en bolle. Wok purre, hvitløk, ingefær og karripasta i olje noen minutter, og bland i grønnsakene som allerede er woket. Hell over vann og buljong. Smak til med østerssaus, sukker, salt og pepper. Ha i vannkastanjer og basilikumblader og la få et raskt oppkok. Server med nudler eller ris. Hvis du liker sterk mat kan du gjerne ha i et par røde chili.

Tirsdag
Pastagrateng

500 gram kjøttdeig
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 dl fløte
3 dl makaroni (tørket)

150 gram revet ost

Stek kjøttdeig, løk og hvitløk. Tilsett hermetiske tomater. La putre i 5 minutter. Bland makaronien inn i sausen, og hell blandingen i en ildfast smurt form. Dryss over revet ost, og stek i ovn ved 200 grader i 15 minutter. Server med en grønn salat til.

Onsdag
Ovnsbakt parmesanomelett med squash og champinjong

2 squash
5-6 mellomstore champinjonger
8 egg
1/2 dl melk
100 gram parmesan

Skjær squashen i en halvcentimeter tykke skiver. Dypp skivene i litt mel og stek gyllenbrune i olje. Skjær champinjongen i skiver og stek i panne til de er gyldne. Fordel squash og champinjong i en ildfast form. Visp eggene sammen med melk, halvparten av osten og litt salt og pepper. Hell eggeblandingen over grønnsakene og fordel resten av osten på toppen.

Stek på 200 grader i 15-20 minutter eller til eggestanden har stivnet.

Torsdag
Laks med grønnsaker og kald dillsaus

800 gram laks
1 boks lettrømme
1 liten potte dill
Grønnsaker etter eget valg, for eksempel babygulrøtter, aspargesbønner og vårløk

Skjær fisken i fire like store biter. Krydre godt med salt og pepper, og stek på begge sider i brunet smør til de er gjennomstekte, men ikke tørre.

Kok eller wok grønnsakene. Bland sammen rømme og dill, og smak til med salt og pepper. Server fisken med grønnsakene, kokte poteter og dillsausen.

Fredag
Pastasalat

4 dl pasta, gjerne i forskjellig farge
200 gram mozzarellaost
10 cherrytomater
1 renset grillet kylling
3 stilker vårløk
2 paprika i forskjellig farge
1 håndfull basilikumblader

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Skjær mozzarellaen i biter eller tynne skiver, cherrytomatene i små båter, og vårløk og paprika i tynne strimler. Bland pasta, ost, kylling og grønnsaker godt. Riv basilikumbladene litt, og bland inn i salaten. Server med godt brød til.

Lørdag
Kyllingburgere med hjemmelaget blåskimmeldressing

4 store kyllingfileter
Dijonsennep
8 skiver landbrød
Rucculasalat
4 store salatblader (for eksempel rød lollo)
8-10 Cherrytomater, skivede
1 avocado

Blåskimmeldressing:
75 gram blåskimmelost med kraftig smak
1 dl rømme
1 dl majones (kjøpt eller hjemmelaget)
Salt og pepper

Bland rømme, majones, salt og pepper til dressingen. Smuldre osten i, og sett kaldt.

Krydre kyllingen med salt, pepper, paprikapulver og smør på et tynt lag med dijonsennep. Stek filetene i panne til de er gjennomstekte, og sett til side. Stek brødskivene raskt i pannen til de har fått en gyllen og sprø overflate. Fordel salat, kyllingfilet, ruccula, tomatskiver, avocado i strimler og dressingen på skivene.

Server gjerne med ovnsstekte potetbåter.

Søndag
Enkle hjemmelagde fiskekaker

600 gram fiskefilet uten skinn og ben
2 ts salt
1 ts pepper
1 ss potetmel
1,5 dl melk

Skjær fisken i terninger og ha den i en foodprosessor sammen med saltet. Når deigen har blitt jevn og fast tilsettes melka i en tynn stråle mens maskinen fortsatt går. Tilsett så potetmel og krydder.

Form deigen til kaker og stek dem i smør i panne.

Server fiskekakene til kokte poteter og grønnsaker etter ønske.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!