Mandag
Pølsehorn

12 grillpølser

Deig:
4,5 dl vann
1/2 pakke tørrgjær
1 ts salt
2 ss olje
ca. 12 dl hvetemel
2 finhakket løk

Bland det tørre i en bolle. Tilsett vann som er varmet til 37 grader samt olje. Elt deigen til den er smidig. La heve til den blir dobbelt så stor, cirka 45 minutter.

Del deigen i 2. Kjevle ut hvert emne til en sirkel (ca 30 centimeter i diameter). Del sirkelen inn i 6 like store deler. Legg litt finhakket løk på den brede siden av hver trekant. Legg pølsen oppå og rull sammen med spissen til slutt. Legg alle hornene på en smurt stekeplate, pensle med egg og dryss litt revet ost oppå hvert horn.

Stek på 225 grader i 10-12 minutter.

Tirsdag
Gratinert tortellini

2 pakker ferdig tortellini med ostefyll
1 flaske knuste tomater, eller 2 bokser hermetiske tomater som knuses i blender
1 rød chili
1 løk
2 hvitløksfedd
100 gram ost (norvegia, cheddar eller jarlsberg)
50 gram fersk revet parmesan

Fordel tortellinien i en ildfast form. Finhakk chili, løk og hvitløk, og bland sammen med de knuste tomatene. Hell blandingen over i formen. Fordel revet ost på toppen. Formen stekes i ovn på 200 grader til osten er smeltet og gyllen.

Onsdag
Superenkel nudelsuppe med grønnsaker og svinekjøtt

600 gram mørt svinekjøtt
12 dl vann med 2 buljongterninger
2 poser friske wokgrønnsaker
1 stor pakke eggnudler
1 tommelstor ingefærbit
1 hakket chili
En håndfull frisk koriander

Skjær kjøttet i strimler og brun det i panne. Hvis du har valgt mørt kjøtt kan du bruke det med en gang, hvis ikke bør det kokes mørt først. Ha så vannet over kjøttet, og tilsett nudler, wokgrønnsaker, ingefær og chili. Kok i et par-tre minutter til nudlene er ferdige og grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.

Torsdag
Carbonara

500 g spaghetti
ca 250 g bacon
4 eggeplommer
1 egg
2 ss olivenolje
En skvett melk/fløte
revet parmesan
salt og pepper

Kok spaghetti og stek bacon skjært i små terninger.

Bland egg, parmesan, olje, melk, salt og pepper i en stor bolle. Når spaghettien er ferdig kokt helles vannet av og du heller spaghettien ned i bollen med "eggerøren", rør godt sammen umiddelbart, hell over bacon og bland det inn i spaghettien og server rykende varm!

Fredag
Karbonader med løk og hjemmelaget paprika/peppersaus

800 gram karbonadedeig
4 dråper tabasco
1 egg
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

3 løk
8 store poteter

Saus:
3 ss smør
1/2 løk
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
3 ss hvetemel
2 dl matfløte
2 dl buljong
sort grovkvernet pepper
10 hele pepperkorn

Skjær potetene i båter, ha over i en langpanne, tilsett litt olje og krydre med salt og pepper. Stek i ovn på 200 grader til båtene er gyldne og oppblåste.

Ha de hele pepperkornene i varm panne. Rist på høy varme uten fett i pannen i et par minutter. Ha i smør, og fres opphakket løk og paprika, og 1 ts grovkvernet pepper. Strø over melet, bland godt, og spe med fløte og buljong.

La koke i minst 15 minutter.

Bland karbonadedeig, tabasco, egg, salt og pepper godt. Hakk løken i ringer og stek sammen med karbonadene i panne.

Lørdag
Urterisotto med kyllingfilet

4 kyllingfileter
4 baconskiver

2 ss olivenolje
1 finhakket løk
1 båt finhakket hvitløk
3 dl risottoris
1 dl tørr hvitvin
1 l hønsebuljong
3 ss smør
¾ dl revet, fersk parmesan
litt hakkede urter

Surr baconskivene rundt kyllingfiletene. Stek filetene i panne til de er nesten gjennomstekte, pakk de inn i aluminiumsfolie, og sett tilside.

Stek løk og hvitløk noen minutter. Tilsett ris og spe med vin og 1 dl av buljongen. La småkoke under omrøring til all veske er absorbert. Spe med resten av buljongen i fire omganger, all væske skal være absorbert før du tilsetter neste runde. Etter at all buljongen er tilsatt og risen er myk, men fast (tar cirka 20 minutter), røres smør, finhakkede urter og parmesan inn.

Server risottoen med kyllingfileten og med wokede grønnsaker eller en salat ved siden av.

Søndag
Torsk i ovn med rød saus

600 gram torsk
4-8 skiver spekeskinke
1 glass grillet, hel paprika, eller 5 røde paprika som du griller og flår selv
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss tomatpuré
1 ss balsamicoeddik
2 ts sukker
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
1 pakke sukkererter
3 gulrøtter i tynne strimler

Kjør paprika, hvitløk, tomatpure, balsamicoeddik, sukker, salt og pepper i foodprocessor til det blir en jevn masse. Surr i panne i 2-5 minutter.

Hell sausen i en ildfast form. Legg fiskestykkene oppå sausen. Legg skiver av spekeskinke over fisken. Sett inn i varm ovn og stek på 225 grader i 20-30 minutter. Stek sukkerertene og gulrøttene i panne til de har blitt såvidt møre. Server grønnsakene til fisken sammen med kokte poteter eller ris.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!