Mandag
Wok med basilikum

400 gram renskåret svinekjøtt i biter
1 strimlet purre
3 hvitløksfedd
2 ss revet ingefær
2 ts karripasta
1/2 kinakål
3-4 gulrøtter (strimlede)
1 boks vannkastanjer
1 stor neve frisk basilikum
1 løk (i halve ringer)
1 ss østerssaus
4 dl grønnsaksbuljong (eller vann + buljongterning)

Wok kjøttet sammen med gulrøtter og løk. Hell over i en bolle. Wok purre, hvitløk, ingefær og karripasta i olje noen minutter, og bland i grønnsakene og kjøttet som allerede er woket. Hell over vann og buljong. Smak til med østerssaus, sukker, salt og pepper. Ha i kinakål, vannkastanjer, basilikumblader, tomater i tynne båter og tynne agurkstaver, og varm i et par minutter. Server med nudler eller ris. Hvis du liker sterk mat kan du gjerne ha i et par røde chili.

Tirsdag
Kjøttdeig og aubergingryte med indisk vri

400 g kjøttdeig
1 hvitløksfedd
1 aubergine
1 løk
1 paprika
2 ts curry
1 ts salt
1 dl crème fraiche

Hakk grønnsakene, og stek de sammen med hvitløken i smør. Legg de til side, stek kjøttdeigen og krydre kjøttet med curry. Salt og pepre. Ha i grønnsakene og crème fraiche, la alt koke et minutt eller to.

Strø over persille, og server med ris

Onsdag
Grillet kylling med couscous- og kikertsalat med mandarinbalsamico

2 grillede kyllinger (gjerne ferdige fra butikken)
3 dl couscous
1 boks hermetiske kikerter
1 appelsin
75 g spinat (frisk)
0,5 dl frisk gressløk
1 dl usaltede cashewnøtter

Dressing:

0,5 dl mandarinbalsamico (fås kjøpt ferdig i velassorterte dagligvareforretninger)
0,5 dl nøytral matolje
0,5 ts salt

Visp sammen ingrediensen til dressingen, og sett til side.

Kok couscousen etter anvisining på pakken. Bland med kikerter, appelsinbåter (fjern hinnene), spinat og gressløk. Vend inn dressingen. Smaksett med salt og pepper, og strø over cashewnøtter.
Server med den grillede kyllingen.

Torsdag
Koteletter med bønnesalat

8 koteletter (gjerne lammekoteletter)

1 boks salatbønner
1 boks hermetiske kikerter
4 stk. vårløk
2 ss finhakket frisk mynte
1 stk. sitron
1 ½ dl olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Skyll bønnene og bland de med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Stek kotelettene, krydre med salt og pepper. Server kotelettene med bønnesalaten til, og evt ris.

Fredag
Gourmetsandwich med kyllingfilet

4 store kyllingfileter
4 ciabatta
1 avocado
4 tomater
4 ss sennep
1 pakke ruccula

Stek kyllingfiletene, og varm/stek ciabattaene. Del ciabattaene i to, og smør sennep på. Legg kyllingfilet, avocadostrimler, tomatskiver og ruccula mellom ciabattasidene. Server med gode pommes frites, gjerne hjemmelagde.

Lørdag
Minestronesuppe

1 løk
1 purre
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
3 hvitløksfedd
¼ liten grønn kål
1,4 liter grønnsaksbuljong
1 boks hermetiske tomater
2 poteter
1 ss tørket oregano
1 boks røde bønner
1 laurbærblad
1,5 dl frosne erter
2 dl makaroni
1 dl revet parmesan

Skjær løk, purre, gulrøtter og selleri i biter, og stek i olivenolje. Senk varmen, og la putre i 10 minutter, men sørg for at løken ikke blir brun. Ha i hvitløk og kål, la steke i et par minutter. Hell i grønnsaksbuljongen, potet i biter, hermetiske tomater, laurbærblad og oregano. La koke i ca 30 minutter, smak til med salt og pepper. Ha i makaronien og ertene, og la koke til pastaen er mør. Server med et dryss av parmesan og godt brød til.

Søndag
Svinefilet med ovnsbakte grønnsaker og fetaost

800 gram svinefilet (indre- eller ytrefilet)
600 gram små poteter, deles i to eller fire avhengig av størrelsen
3 paprika (1 rød, 1 grønn, 1 gul)
1 dl sorte oliven
2 ss timian
200 g fetaost

Sett ovnen på 250 grader. Del paprikaene i fire, fjern hinner og frø. Fordel poteter, paprika, oliven og timiam i en ildfast form, og hell over et par ss olivenolje. Bland godt. Stek i ca 25 minutter, til grønnsakene er møre og gyldne. Ha fetaosten over med en gang du tar formen ut av ovnen.

Skjær svinefileten i centimetertykke skiver, krydre med salt og pepper, og stek i panne. Server svinefileten på toppen av grønnsakene.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!