Mandag
Pølsegryte

600 g røkt kjøttpølse
3 ss olivenolje eller smør
1 løk
2 båter hvitløk
1 rød chili
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 dl eplemost
1 laurbærblad
1 ss frisk timian eller 1 ts tørket timian
1 ts salt
1/2 ts pepper

Skjær pølsene i skiver og brun dem raskt i litt smør/ olje. Legg dem tilside. Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette raskt. Ha i tomater, tomatpuré, eplemost og krydder. Kok opp, rør av og til og la koke til sausen begynner å tykne. Legg pølseskivene over så de blir gjennomvarme. Server med salat og grovt brød.

Tirsdag
Superenkel «hjemmelaget» hot tomatsuppe

1 pose tomatsuppe
1 dl melk
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 bunt vårløk
1 chili
4 kyllingfileter

Lag tomatsuppen etter anvisning på pakken, men bytt ut 1 dl vann med melk. Hakk chilien i små biter, og ha i suppen sammen med de hermetiske tomatene, La småputre noen minutter. Skjær kyllingfiletene i centimetertykke strimler, krydre med salt og pepper, og brun i panne. Ser ver suppen med et dryss av hakket vårløk, og legg kyllingstrimlene på toppen. Ferskt brød smaker godt til.

Onsdag
Kjøttkaker

500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 1/2 ts salt
½ ts pepper
¼ ts malt muskat
2 ss potetmel
1 liten finhakket løk
1 egg
5 dl vann

Rør kjøttdeigen seig med saltet, ha så i de andre ingrediensene, men spe litt og litt av vannet. Form farsen til kaker, og stek i middels varm panne til de har blitt brunet godt. Ha kakene i ferdig brun saus, enten hjemmelaget eller fra pose, la koke i cirka 10 minutter i sausen. Server med kokte poteter.

Torsdag
Spaghetti med reker, chili, hvitløk og bladpersille

500 gram spaghetti
1 stor boks avrente reker i lake
5 fedd hvitløk
2 rød chili uten frø
olivenolje
1 stor bunt hakket bladpersille
salt og pepper
sitronbåter
extra virgin olivenolje

Kok pasta. Surr finhakket hvitløk og chili i olivenolje. Bland så inn bladpersille, ferdigkokt pasta og reker. Salte og pepre. Server med sitronbåter og extra virgin olivenolje.

Fredag
Torsk i ovn med rød saus

1 pakke frossen gourmettorsk, tint eller halvtint
4-8 skiver spekeskinke
1 glass grillet, hel paprika, eller 5 røde paprika som du griller og flår selv (
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss tomatpuré
1 ss balsamicoeddik
2 ts sukker
1 ts salt
2-3 sveiver sort pepper fra kvern
1 pakke sukkererter
3 gulrøtter i tynne strimler.

Kjør ingrediensene paprika, hvitløk, tomatpure, balsamicoeddik, sukker, salt og pepper i food processor til det blir en jevn masse. Surr i panne i 2-5 minutter. Hell sausen i en ildfast form. Legg fiskestykkene oppå sausen. Legg skiver av spekeskinke eller salami over fisken. Sett inn i varm ovn og stek på 225 grader (gjerne med varmluft så blir skinken ekstra sprø) i 20-30 minutter, avhengig av hvor tint fisken var da du satte den inn. Sjekk om den er ferdig (flaker seg) etter 20 min. Stek sukkerertene og gulrøttene i panne til de har blitt såvidt møre. Server grønnsakene til fisken sammen med kokt ris.

Lørdag:
Vegetarlasagne

1 hakket løk
1 grovt revet gulrot
400 g hakket sopp
3 stilker stangselleri i små biter
3-4 hakkede hvitløksfedd
1 boks knuste hermetiske tomater
1 ts revet muskat
1 ts rosmarin
salt/pepper
1 dl smeltet smør
1 dl hvetemel
8 dl melk
lasagneplater
2 dl revet ost

Fres grønnsakene hver for seg og ha etterhvert over i en kjele. Tilsett tomater og krydder og la småkoke 5 minutter.

Visp sammen smør og mel i en kjele og spe med melk. La koke noen minutter. Legg hvit saus, grønnsaksrøre, lasagneplater og revet ost lagvis i en ildfast form. Første og siste lag skal være hvit saus. Dryss litt revet ost øverst og stek ved 175 grader i ca 40 minutter.

Søndag
Koteletter med fløtesaus

4 store eller 8 små koteletter
1 boks matfløte
200 g sjampinjong
1 broccoli
3 gulrøtter

Stek kotelettene i panne til de er gjennomstekte. Ta de ut av pannen, og hell i en kartong fløte og en teskje buljongpulver. Legg kotelettene tilbake og la godgjøre seg noen minutter. Skjær grønnsakene i biter, og kok møre. Server grønnsakene og kokte poteter til kotelettene.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!