til 4 porsjoner
100g solsikkefrø
1 ss soyasaus
2 ss olivenolje
1 sjalottløk, fint hakket
200 g kokte grønne linser
1-2 ss sitronsaft
1 ts malt koriandeer
1/2 ts pepper
salt etter smak.

1. rist solsikkefrøene i en tørr stekepanne
2. når de begynner å sprette og bli brune, skrur du av varmen og tilsetter soyasausen
3. rør godt, og ha frøene i en food-processor. Mal dem til et grovt pulver.
4. Ha olje i en stekepanna, ha i hakket sjalottløk og stek den myk over svak varme.
5. Ha de malte solsikkefrøene og den stekte sjalottløken i en food processor sammen med de øvrige ingrediensene, og kjør alt til en glatt masse.
6. serverer med en frisk salat og evt. brød.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!