Grønnsaksuppe med svinekjøtt har du kanskje ikke prøvd før?

Porsjoner: 4.

Ingredienser
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 4 ss margarin /olje til steking
  • 2 stk brokkoli
  • 4 stk potet
  • 2 stk løk
  • 2 stk kjøttbuljongterning
  • 2 l vann
  • 4 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Slik gjør du

    1. Vask brokkoli og del den i grove biter, også stilken. Skrell poteter og løk, og del i terninger.

    2. Kok opp buljongvannet og fløten og tilsett grønnsakene. Kok i ca. 10 minutter til alt er mørt.

    3. Legg til side noen små buketter brokkoli. Resten jevner du med stavmikser direkte i kjelen.

    4. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper.

    5. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen sammen med brokkolibitene.

    Tips:

    Har du dårlig tid, kan du bruke en blomkål- og brokkolisuppe og tilsette stekte strimler av svinekjøtt.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!