Dagens rett: Pad Piew Hwan Gai
Sur-søt kyllingwok.
Denne thailandske kyllingwoken med sur-søt saus er enkel å lage, til tross for den lange ingredienslista. Dessuten smaker den kjempegodt.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 4 stk kyllingfilet
- 3 ss hvetemel
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 4 båt hvitløk i tynne skiver
- ½ stk slangeagurk i skiver
- ½ stk blomkål i små buketter
- 2 stk løk i store flak
- 4 stk gulrot i skiver
- 2 stk rød paprika i biter
- 2 stk tomat i båter
- ca. 3 ss sukker
- ca. 2 ss tomatpuré
- ca. 1 ½ ss eddik
- ca. 1 ss potetmel
- 3 dl vann
- ca. 1 ts fiskesaus (asiatisk) eller smak til med salt
- evt. litt pepper
- 240 g basmatiris
- Slik gjør du
1. Skjær kyllingfiletene i strimler. Ha hvetemel, salt og pepper i en pose og tilsett kjøttet. Rist posen for å blande alt godt.
2. Gjør klar alle grønnsakene og ingrediensene til den sur-søte sausen.
3. Kok risen som anvist på pakken.
4. Varm olje i en wok og stek hvitløk og kyllingstrimler til kjøttet er jevnt hvitt. Tilsett grønnsaker og la dem frese med 1-2 minutter.
5. Tilsett sukker og sammenrørt tomatpuré og eddik. Hell over vann og potetmelsjevning (potetmel rørt ut i vann). Varm opp til det koker, og trekk pannen fra platen. Smak til med fiskesaus (salt), pepper og eventuelt mer sukker eller eddik før servering.
Server sur-søt kyllingwok fra Thailand med kokt ris.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 16/02 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.