Dagens rett: GAENG CHÖT - MOO SAP WUNSEN
Suppe med svinekjøttboller og glassnudler.
I Thailand spiser man gjerne suppe til alle måltider. Her er en oppskrift som er superrask å lage og med deilige og rene smaker.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
- 2 ts pepper
- 2 ts salt
- 4 båt finhakket hvitløk
- 8 stk tørket shitakesopp
- 100 g glassnudler
- 10 dl vann
- 1 dl soyasaus
- 2 stk vårløk skjæres i biter
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri) skjæres i biter
- 4 ss frisk koriander
- Slik gjør du
1. Legg glassnudlene i en bolle vann og shikatesoppen i en annen.
2. Finkutt kjøtt, hvitløk, salt og pepper og bland dette til en deig. Lag små boller ved å forme de i hånden.
2. Kok opp vann og soyasaus og la kjøttbollene koke/trekke i vannet i 5 minutter.
3. Del i shitakesoppen i to, legg dem og glassnudlene i kjelen og skru ned varmen.
4. Etter ett par minutter har du i grønnsakene og trekker kjelen til side. Server straks og pynt med frisk koriander
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 14/02 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.