I det franske kjøkken har syrlighet en sterk posisjon og kjøkkenet generelt har mange gode sterke smaker å by på.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 4 stk biff av ytrefilet storfe (evt mørbrad) i skiver
  • 1 ts salt
  • 1 ss peppermiks
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 2 stk hvitløk , delt i to på langs
  • 1 ts olivenolje
  • 1 boks hermetiske røde linser
  • 400 g frisk spinat
  • 4 stk tomat i skiver
  • 200 g cornichonagurker
  • 4 ss kapers
  • Slik gjør du

    1. Del hvitløk i to og legg dem i en ildfast form. Smør hvitløkene med litt olivenolje. Sett formen i ovnen og stek på 200 °C i 20 minutter, til løken er myk og mør.

    2. Krydre biffene med salt og peppermiks, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu dem og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem på andre siden. Da er de medium stekt.

    3. Skyll linsene i kaldt vann og varm dem opp i en gryte. Kok spinat i lettsaltet vann i 1 minutt.

    4. Fordel linser, tomatskiver, agurk og kapers på tallerkener før du legger på spinat, biff og hvitløk på toppen.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!