Maten i Vietnam er inspirert av både fransk og kinesisk kjøkken. Vietnam blir ofte omtalt som urtenes hjemland, og har utviklet en særegen og imponerende kokekunst.

Porsjoner: 6

Ingredienser
  • 18 stk tørkede risflak
  • ca. 6 dl olje til fritering
  • 750 g malt lammekjøtt
  • 1 ½ stk liten løk
  • 1 ½ stk stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ½ stk gulrot
  • 3 stk vårløk
  • 4 ½ ss hakket frisk koriander
  • 1 ½ ts malt ingefær
  • 0.38 ts malt muskat
  • ¾ ts pepper
  • 1 ½ ss karri
  • 1 ½ ts chilipulver
  • 1 ½ ss sitronsaft
  • 1 ½ ss sesamolje
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ½ stk eggehvite
  • Slik gjør du

    1. Finhakk løk, stilkselleri, gulrot, vårløk og koriander. Bland dette godt sammen med kjøttet og resten av ingrediensene, unntatt eggeplommen. La kjøttdeigen trekke smak i ca. 1/2 time.

    2. Dypp risflakene i varmt vann, legg dem på et vått kjøkkenhåndkle.

    3. Legg to skjeer av fyllet diagonalt på hvert risflak. Brett begge kantene over blandingen og fold over. Sørg for at blandingen ikke kommer ut. Lim skjøtene med lettpisket eggehvite.

    4. Varm olje i en wok eller kjele til oljen holder en temperatur på ca. 180 grader. Legg en og en vårrull forsiktig i den varme oljen. Stek rullene i ca. 4 minutter til de er gylne. Ta opp rullene med en hullsleiv eller klype og la dem renne av seg på et papirhåndkle.

    Vårrullene dyppes i en dip og spises med hendene. Se oppskrift på Chili- og peanøttdip.

    TIPS: Risflak får man tak i på de fleste store dagligvareforretninger. Du kan også erstatte dem med filoflak.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!