Selv om du holder et lavkarbokosthold er det fullt mulig å spise annen mat enn egg og bacon til frokost hver dag. Med de rette ingrediensene er du klar for å lage knekkebrød på LCHF måten.

Ingredienser
  • 200 g solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2,25 dl kli (for eksempel kruskakli)
  • 2 ss fiberhusk (Fås kjøpt på helsekostbutikker)
  • 1 ts salt
  • 5 dl vann

Les også: Lavkarbo på sunn måte

Les også: Mat fra bunnen av

Les også: Så farlig er fett og sukker


Slik gjør du

Rør sammen deigen og smør utover et bakepapir på to plater og rut opp med pizzahjul. Normalt skal det bli 32 skiver. Stek begge platene samtidig i varmluftsovn på 160 grader i 1 time og 10 minutter. La platene bytte plass to ganger underveis.

Har du ikke varmluftsovn kan du steke knekkebrødene på 180 grader i 1 time. Følg med underveis så de ikke blir svidd.

Det beste av alt - det er i underkant av én karbohydrat per stykk.

Kilde: Nannahs supergode knekkebrød


Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!