Lag lavkarbo-knekkebrød
Knakedene gode knekkebrød!
Selv om du holder et lavkarbokosthold er det fullt mulig å spise annen mat enn egg og bacon til frokost hver dag. Med de rette ingrediensene er du klar for å lage knekkebrød på LCHF måten.
Ingredienser
Slik gjør du
Rør sammen deigen og smør utover et bakepapir på to plater og rut opp med pizzahjul. Normalt skal det bli 32 skiver. Stek begge platene samtidig i varmluftsovn på 160 grader i 1 time og 10 minutter. La platene bytte plass to ganger underveis.
Har du ikke varmluftsovn kan du steke knekkebrødene på 180 grader i 1 time. Følg med underveis så de ikke blir svidd.
Det beste av alt - det er i underkant av én karbohydrat per stykk.
Kilde: Nannahs supergode knekkebrød
Ingredienser
- 200 g solsikkekjerner
- 1 dl linfrø
- 1 dl sesamfrø
- 2,25 dl kli (for eksempel kruskakli)
- 2 ss fiberhusk (Fås kjøpt på helsekostbutikker)
- 1 ts salt
- 5 dl vann
Les også: Lavkarbo på sunn måte
Les også: Mat fra bunnen av
Les også: Så farlig er fett og sukker
Slik gjør du
Rør sammen deigen og smør utover et bakepapir på to plater og rut opp med pizzahjul. Normalt skal det bli 32 skiver. Stek begge platene samtidig i varmluftsovn på 160 grader i 1 time og 10 minutter. La platene bytte plass to ganger underveis.
Har du ikke varmluftsovn kan du steke knekkebrødene på 180 grader i 1 time. Følg med underveis så de ikke blir svidd.
Det beste av alt - det er i underkant av én karbohydrat per stykk.
Kilde: Nannahs supergode knekkebrød
Denne saken ble første gang publisert 23/11 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.