Dagens rett: Biffrisotto

Masse sunnhet i hver, smakfulle bit.

Dagens rett: Biffrisotto
Dagens rett: Biffrisotto
Sist oppdatert
Saftige biffstrimler smaker veldig godt sammen med denne byggrisottoen.

Porsjoner: 4 Ingredienser:
  • 800 g biffkjøtt i strimler
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk rødløk
  • 2 båt hvitløk
  • 4 pose byggris
  • 2 ss olje til steking
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 50 g revet parmesan
  • 20 stk shitakesopp
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 20 stk rød cherrytomat
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • Slik gjør du:

    1. Skjær vårløk og rødløk i skiver og finhakk hvitløken.

    2. Stek byggrisen sammen med de andre grønnsakene i olje til de er blanke, hell over kokende buljong. Kok i 15 minutter. Rør inn litt revet parmesan tilslutt.

    3. Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesene. Del tomatene i to og soppen i litt mindre biter.

    4. Stek soppen gyllen og ha i asparges og tomater. Stekes til aspargesen er møre.

    5. Krydre biffstrimlene og stek dem i olje, til kjøttsaft kommer ut. Legg dem til side.

    Legg risottoen i bunnen av tallerkenen og topp med grønnsaker og kjøtt.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 01/12 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også