Dagens rett: Biffrisotto
Masse sunnhet i hver, smakfulle bit.
Saftige biffstrimler smaker veldig godt sammen med denne byggrisottoen.
Porsjoner: 4 Ingredienser:
Porsjoner: 4 Ingredienser:
- 800 g biffkjøtt i strimler
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 2 ss margarin eller olje til steking
- 1 bunt vårløk
- 1 stk rødløk
- 2 båt hvitløk
- 4 pose byggris
- 2 ss olje til steking
- 1 l kyllingbuljong (utblandet)
- 50 g revet parmesan
- 20 stk shitakesopp
- 1 bunt frisk grønn asparges
- 20 stk rød cherrytomat
- 1 ss margarin eller olje til steking
- Slik gjør du:
1. Skjær vårløk og rødløk i skiver og finhakk hvitløken.
2. Stek byggrisen sammen med de andre grønnsakene i olje til de er blanke, hell over kokende buljong. Kok i 15 minutter. Rør inn litt revet parmesan tilslutt.
3. Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesene. Del tomatene i to og soppen i litt mindre biter.
4. Stek soppen gyllen og ha i asparges og tomater. Stekes til aspargesen er møre.
5. Krydre biffstrimlene og stek dem i olje, til kjøttsaft kommer ut. Legg dem til side.
Legg risottoen i bunnen av tallerkenen og topp med grønnsaker og kjøtt.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 01/12 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.