Sjokolade er ekte nytelse! Med disse oppskriftene er du garantert lekker, søt og lidenskapelig god julekonfekt. Nyt selv, server når du får gjester, eller gi dem bort i gave! Her får du tre av våre favoritter:

Chilitrøffel

ca. 25 stk.

Ingredienser:

  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss margarin
  • 3/4 dl Demerarasukker
  • 175 g mørk sjokolade (70 % kakao)
  • 1/2 ts rød chili
  • Evt. rød chili til pynt
  • Bryt eller hakk sjokoladen i biter. Kok opp margarin, fløte, sukker og chili. Bland i sjokoladebitene og rør til det blir en jevn blanding. Avkjøl litt.

    Fyll deretter trøflene i en sprøytepose og sprøyt ut i former eller små kremmerhus. Pynt med en liten bit chili. Oppbevar chilitrøflene kjølig.


Fylte sjokolader med karamell

ca. 25 stk

Ingredienser:


  • 100 g lys sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 1/2 dl Lys Sirup
  • 1/2 dl Sukker
  • 1/2 dl Melis med sjokoladesmak
  • små folieformer
  • Smelt sjokoladen i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Glasér innsiden av 25 små folieformer med sjokoladen.

    Bland alle ingrediensene til karamellen i en glasskål som tåler mikrobølgeovn. Kok massen i 5 minutter ved 600 W. Rør rundt og la den koke i ytterligere 2-3 minutter. Avkjøl massen noe og fordel den i formene. Dekk med smeltet sjokolade.

    Du kan også lage karamellen i en gryte under omrøring i ca. 30 minutter.


Snøballer

ca. 30 stk.

Ingredienser:


  • 200 g smør, romtemperert
  • 3 dl Melis
  • 5 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl potetmel, kaldrørt
  • 2-4 ss dl kaldt vann
  • 200 g hvit sjokolade
  • kokosflak
  • Rør sammen smør og melis. Tilsett havregryn, potetmelet og det kalde vannet. Trill kuler og sett dem i fryseren.

    Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp kulene i den smeltede sjokoladen og deretter i kokosflak. Oppbevar kjølig.

    Oppskriftene er hentet fra Dansukker.no



Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!